Alicante Sevilla Andalusie Barcelona Catalonie Canarische Eilanden Ibiza Malaga Mallorca Menorca Madrid Murcia Valencia

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en ligt ten oosten van Spanje in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Het subtropische klimaat van Mallorca maakt het eiland ook in de winter een erg populaire vakantiebestemming. In de koudste maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur in Mallorca overdag nog altijd 21 graden Celcius, terwijl de zeetemperatuur ongeveer 19 graden Celcius is. Mallorca is zodoende niet alleen geschikt voor een heerlijke strandvakantie maar ook om er te overwinteren.

In het zonnige zuiden van Mallorca liggen de bekende toeristische plaatsen Palma de Mallorca, Cala D'Or en El Arenal met vele faciliteiten voor de toeristen als restaurants, bars, disco's, clubs en pretparken.
In het noorden van het eiland Mallorca concentreert het toerisme zich vooral rond Alcudia. Jaarlijks bezoeken meer dan 10 miljoen toeristen het eiland Mallorca en daarmee is Mallorca een van de meest populaire vakantiebestemming van Spanje.

Palma de Mallorca is de grootste stad en de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca. Het is tevens de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen. In Palma wonen iets meer dan 400.000 mensen wat neerkomt op ongeveer de helft van de bewoners van het eiland Mallorca.

Tegenwoordig is Palma de Mallorca een bruisende stad met vele kleine straatjes en steegjes waar je gezellig op het terras kan zitten en bijzondere winkeltjes kan vinden. Palma de Mallorca wordt door sommige mensen wel klein Barcelona genoemd. Tevens is het mogelijk om vanuit Palma de Mallorca met de veerboot naar Ibiza en Menorca te gaan.