Costa de Almeria Costa Blanca Costa Brava Costa Calida Costa de la Luz Costa del Azahar Costa del Sol Costa Dorada Costa Tropical Costa Verde Costa del Maresme Straat van Gibraltar

Costa del Garraf

De Costa del Garraf ligt ten zuiden van Barcelona tot net voor Tarragona. Het noorden van deze costa bestaat uit rotsachtige baaien met grotten en in het zuiden vind je prachtige zandstranden.

Bekende plaatsen langs deze kust zijn Sitges, Vilanova i la Geltrú en Castelldefels waarvan Sitges waarschijnlijk de meest bekende is. Dit is niet verrassend aangezien Sitges kan bogen op 22 stranden en een prachtige promenade met palmbomen.

Ondanks de vele toeristen heeft Sitges gelukkig wel haar Spaanse authentieke karakter weten te behouden.

Maar ook Villanova i La Geltrú, Castelldefels en Canyelles bieden mooie stranden en een ruime keuze aan restaurants, amusement en levendige uitgaansplekken.

In Castelldefels vind je het kasteel Castell de Fels, waar de plaats haar naam aan dankt. Ook kun je hier vele watersporten beoefenen en het is mogelijk om te kanoën in het Olympisch kanaal dat gebouwd is voor de Olympische Spelen in 1992.