Alicante Sevilla Andalusie Barcelona Catalonie Canarische Eilanden Ibiza Malaga Mallorca Menorca Madrid Murcia Valencia

Barcelona

Barcelona is één van de meest bruisende Spaanse steden gelegen aan de Middellandse Zeekust, de Costa Maresme. Het is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de autonome regio Catalonië. De hoofdtaal die in de stad gesproken wordt is dan ook Catalaans.                                               

Door de combinatie van perfecte winkelstad, veel bezienswaardigheden, heerlijk eten en de ligging aan het water is Barcelona al jarenlang de populairste stad op het Iberische schiereiland.

Barcelona ligt volledig omgeven door een groep heuvels. De heuvels Tibidabo en Montjuïc zijn hiervan de bekendste.  In 1992 werden de Olympische zomerspelen voor een groot deel op de Montjuïc gehouden. Deze zomerspelen waren ook het startsein voor een grote opknapbeurt van de stad. Barcelona was jarenlang alleen maar een wat smerige havenstad. De zomerspelen werden gebruikt om de bezem goed door de stad te halen,en met succes!

De stad is een aangename wisselwerking tussen mooie grootste oude gebouwen, goede musea met een zeer divers aanbod, kleine straatjes en leuke barretjes in de gotische wijk, leuke stranden en niet te vergeten de bijzondere bouwwerken van Gaudí. Bij welke andere wereldstad lig je het ene moment op het strand om het andere moment je te vergapen aan de vreemde vormen van Gaudí’s architectuur? De combinatie van mediterrane sferen en een moderne stad maken Barcelona een echte topbestemming.