Costa de Almeria Costa Blanca Costa Brava Costa Calida Costa de la Luz Costa del Azahar Costa del Sol Costa Dorada Costa Tropical Costa Verde Costa del Maresme Straat van Gibraltar

Costa de Almería

Costa de Almería heeft zon, héél veel zon. Deze zuidelijke Costa telt dan ook de meeste zonnige dagen van heel Spanje, maar liefst 320 dagen per jaar! Dus in welke tijd je deze regio ook bezoekt, de kans is zeer groot dat je geen wolkje zult zien.

Vanuit de Costa de Almería kunt je geweldige excursies maken, die een goed beeld geven van deze Spaanse regio. De Arabische invloeden tref je bijvoorbeeld aan in de prachtig stad Granada of het indrukwekkende Alhambra. Direct naast de Costa de Almería vind je een groot nationaal park, 'Sierra Nevada' genaamd. Hier tref je unieke flora en fauna aan.
 

Buiten het nationaal park om is de vegetatie, mede vanwege de weinige neerslag, niet heel variërend. Dit zorgt echter wel voor een spectaculair landschap. De kliffen, woestijngebieden en bergachtige omgeving fungeerden meermaals als decor voor een Hollywood film.

Wat deze Costa ook kenmerkt zijn de witte, plastic kassen langs de bergen. Dit zijn de velden waar al het fruit onder wordt verbouwd. Wat uiteraard niet mag ontbreken, zijn de fijne zandstranden. Hier zijn de stranden breed, uitgestrekt & schoon. Wellicht maakt dit totale plaatje de Costa de Almería wel zo bijzonder!