Costa de Almeria Costa Blanca Costa Brava Costa Calida Costa de la Luz Costa del Azahar Costa del Sol Costa Dorada Costa Tropical Costa Verde Costa del Maresme Straat van Gibraltar

Costa Tropical

Costa Tropical is een gebied gelegen in het zuiden van Spanje (Zuid-Andalusië), in de regio Granada en ligt tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería. De kustlijn is gelegen tussen de plaatsen Almuñécar en Almería en voorheen maakte dit gebied deel uit van de Costa del Sol.

De Costa Tropical heeft haar naam niet gestolen. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt zoals de mango, avocado, banaan en papaja. De aanwezigheid van zuidvruchten is te danken aan het uiterst milde klimaat dat er gedurende gehele jaar heerst.

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt bijna 20°C en de zon schijnt hier meer dan 3000 uren per jaar. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan, en beschutting door omliggende bergketens.

De natuur, de omgeving en het landschap in het uiterste oosten van de Costa Tropical (nabij Almería) is te vergelijken met de zonnige staat Arizona (Verenigde Staten) vanwege de temperatuur, het bergachtige landschap en de woestijnachtige vlakten.