Costa de Almeria Costa Blanca Costa Brava Costa Calida Costa de la Luz Costa del Azahar Costa del Sol Costa Dorada Costa Tropical Costa Verde Costa del Maresme Straat van Gibraltar

Costa Blanca

De Costa Blanca is een streek aan de oostkust van Spanje. Hier vind je naast de talloze fruit en palmbomen, bergen die tot vlakbij de Middellandse zeekust reiken.

Het zijn cliché’s: de Costa Blanca is het Florida van Europa, heeft het mooiste weer van Europa en het gezondste klimaat van het Middellandse Zee gebied. Door het microklimaat kun je hier genieten van 2.800 uren zon per jaar

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken heeft de naam 'Witte Kust' niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden. Er wordt verwezen naar de kleur van de bloesem van de amandelbomen die hier vroeger op grote schaal aanwezig waren. Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars. De stad Benidorm is daar een goed voorbeeld van, deze kan met recht een symbool van het massatoerisme genoemd worden.

Voor wie meer van rust houdt zijn er prachtige badplaatsen zoals Moraira, Altea, Javea, Calpe en Dénia. Tussen deze plaatsen liggen talloze schitterende baaien welke verscholen liggen tussen de mooie grillige kuststrook van de costa blanca.