Alicante Sevilla Andalusie Barcelona Catalonie Canarische Eilanden Ibiza Malaga Mallorca Menorca Madrid Murcia Valencia

Málaga

Malaga is de grootste stad van Zuid-Spanje en met zijn ligging aan zee een grote toeristische trekpleister. Malaga is tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie en het geografisch middelpunt van de Costa del Sol.

Deze charmante en kosmopolitische stad, geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, ligt aan een prachtige baai in zuidelijk Andalusië en is gezegend met veel zonneschijn en een bijzondere lichtval. De stad kenmerkt zich door zijn brede lanen omzoomd door palmbomen, zijn levendige nachtleven, belangrijke musea en uitstekende visrestaurants.

Het kustgebied heeft een gunstige geografische ligging doordat het door de bergen beschermd wordt tegen de noordenwind. Malaga heeft daardoor één van de hoogste gemiddelde temperaturen in Spanje met meer dan 300 dagen zon per jaar. De oostkant van de kust is erg rotsachtig, maar het westelijk deel heeft uitgestrekte zandstranden met een grote toeristische en economische aantrekkingskracht. Hierdoor heeft de kuststreek van Malaga zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest welvarende van Andalusië.

Geniet op een leuke manier van deze bruisende stad, en geniet van de Spaanse lifestyle en dat alles onder een heerlijk Méditerranées klimaat. Een levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad, een stad die simpelweg leeft...