Costa de Almeria Costa Blanca Costa Brava Costa Calida Costa de la Luz Costa del Azahar Costa del Sol Costa Dorada Costa Tropical Costa Verde Costa del Maresme Straat van Gibraltar

Costa de la Luz

De Costa de la Luz (Kust van het Licht) is de Atlantische kust van Andalusië. De kust dankt zijn naam aan het felle zonlicht (meer dan 3000 zonuren per jaar) dat weerkaatst op de oceaan en de witte zandstranden. De Costa de la Luz is een populaire vakantiebestemming bij Spanjaarden en trekt de laatste jaren ook steeds meer buitenlandse toeristen, maar heeft zijn authentieke Andalusische karakter nog grotendeels bewaard.

De verscheidenheid aan stranden in Cadiz loopt uiteen van paradijselijke, bijna ongerepte stranden, die veel worden bezocht in zones zoals Conil, Barbate en Tarifa, tot gezinsstranden die dicht bij de stad liggen, zoals in Cadiz en Chiclana. Op het strand van Sanlucar de Barrameda, gelegen tegenover het nationale park van Doñana, worden in augustus de traditionele paardenraces op het strand gehouden, die zijn uitgeroepen tot een internationaal erkende toeristische trekpleister.

De kust in Huelva bestaat uit meer dan 120 kilometer strand waar je de mooiste foto's kunt maken van de hele kust van Andalusië met uitgestrekte zandduinen en pijnboombossen die tot aan de zee lopen.