Alicante Sevilla Andalusie Barcelona Catalonie Canarische Eilanden Ibiza Malaga Mallorca Menorca Madrid Murcia Valencia

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De oudste eilanden, Fuerteventura en Lanzarote, zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Een aantal van de eilanden, namelijk La Palma, El Hierro, Lanzarote en Tenerife, zijn vulkanisch nog steeds actief. Dankzij de vruchtbaarheid van lava is vooral de flora op de Canarische Eilanden enorm divers. De Canarische eilanden beslaan tezamen een oppervlakte van 7447 km2 en bevatten een spectaculaire afwisseling aan landschappen. Van stranden en woestijngebieden tot bergketens en subtropische wouden. Door passaatwinden vanuit de Sahara hebben de eilanden het gehele jaar door een warm klimaat met temperaturen van gemiddeld 18 graden in de winter en 28 graden in de zomer.

De Canarische Eilanden is een eilandengroep van 7 eilanden ten westen van Marokko. Hoewel het geografisch bij Afrika ligt, behoort deze archipel bij Spanje en bestaat uit 2 provincies: Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote).
Vanwege de ligging en het aangename klimaat zijn deze vulkanische eilanden erg populair als zonbestemming: het subtropische klimaat zorgt ervoor dat het er bijna het hele jaar goed vertoeven is. Het is niet voor niets de belangrijkste winterzon bestemming voor veel toeristen uit Nederland en omringende landen.